Brass Tacks

Brass Tacks is het merk van Anaka Narayan met Chennai (Madras) als basis. Anaka is een ontwerpster in hart en nieren met een diepe liefde voor textiel die haar met de paplepel is ingegeven door haar moeder die in haar jonge jaren een gerenommeerd fashion designer was.

Voor jonge werkende vrouwen

Anaka reist heel India door op zoek naar bijzondere, bijna vergeten ambachten die nog leven in kleine gemeenschappen. Haar kledinglijn is herkenbaar aan een moderne snit die past bij jonge, werkende vrouwen.

Bijzondere textielambachten

Het zijn vooral de bijzondere textielambachten die je terugvind in de kleding van Brass Tacks, bijvoorbeeld: de dabu print techniek met klei, de Ikat weeftechniek en handgesponnen khadi katoen. Brass Tacks is kleinschalig met een eigen atelier en ambachtsmensen die voor hen werken vanuit huis.

Zero-waste policy

In elk kledingstuk vind je bovendien iets heel specifieks: een hoekje of randje van een andere stof en kleur. Dat zijn de left-overs uit vorige collecties. Brass Tacks maakt alle textielresten op en werkt zoveel mogelijk op zero-waste basis.

(l) Oprichter Via India Sandra Blok en (r) Anaka Narayan

 

Lees meer
Lees minder
We gebruiken op deze website alléén functionele cookies om de webshop goed te laten functioneren. Manage cookies