Soham Dave

Soham Dave is de naam van een duurzaam modelabel en tevens de naam van de ontwerper. Het atelier bevindt zich in Ahmedabad, de hoofdstad van deelstaat Gujarat in Noordwest India.

Hecht en getalenteerd team

Soham Dave begon zijn label in 2011 met een kleermaker, een naaimachine en een droom. Het label heeft vandaag de dag een unieke signatuur. Het team van Soham Dave bestaat uit getalenteerde ambachtslieden uit de regio. Het is een zeer hecht team dat nauw samenwerkt bij de ontwikkeling van collecties. Gujarat is een deelstaat in India die bekend staat om zijn 1001 ambachten. Traditionele weefmethoden, het ambacht van printen met houten stempels (blockprinten) en een waaier aan borduurtechnieken hebben er de tand des tijds doorstaan, mede dankzij de afgelegen ligging van de vaak droge, woestijnachtige gebieden.

Zelf stoffen maken

Ook met het creëren van stoffen uit vezels onderscheid Soham Dave zich van veel andere ontwerpers. Daarvoor wordt samengewerkt met weversgemeenschappen door heel India.

Van vezel tot eindproduct, alles wordt met de hand gemaakt en altijd met respect voor natuur en mens. Collecties van Soham Dave kenmerken zich door de fraaie texturen, natuurlijke stoffen en verfijnde afwerking.

Lees meer
Lees minder
Sale-38%

Blouse katoen met stippenprint blauw-rood

Katoenen blouse met relaxte pasvorm. Het subtiele printmotie..
€79,95 €49,95
We gebruiken op deze website alléén functionele cookies om de webshop goed te laten functioneren. Manage cookies