VANWEGE VAKANTIE WORD JE BESTELLING OP 24 APRIL VERZONDEN

Vankar Vishram Valji Weaving

Vankar Vishram Valji Weaving is een familiebedrijf van wevers en textielververs in Bhujodi, een klein dorp in het Noordwesten van India in de deelstaat Gujarat.

Shamji is één van de zes broers die het bedrijf runnen. Het bedrijf is in feite een complex van gebouwen rondom een binnenplaats. Deze binnenplaats is aan het eind van de dag het domein van de koeien van de familie. Als de zon zakt worden ze door de herder binnen de poort van het perceel gebracht en krijgen een avondmaal voorgeschoteld dat voor een groot deel uit katoenzaad bestaat.

Herder groet de koeien op de binnenplaats

Natuurlijke energiebronnen

De Vishram Valji familie maakt minimaal gebruik van elektriciteit. Zon en wind zijn hun voornaamste energiebronnen. Samji heeft van het familiebedrijf de afgelopen 20 jaar een bloeiende onderneming gemaakt. Zijn clièntele bevindt zich zowel in India als daarbuiten en hij heeft werk voor 60 wevers weten te creëren. Daarnaast stelt hij ook weefgetouwen beschikbaar voor aspirant-wevers die het vak willen leren. Voor zijn werk ontving hij een waarmerk van uitmuntendheid van de UNESCO.

Samji controleert een vat indigo

Inheemse katoensoort

Veel sjaals van Vankar Vishram Valji Weaving zijn geweven met Kala-katoen, Dat is een inheemse katoensoort uit Gujarat. Een soort die van origine in het gebied voorkomt en uitstekend gedijt in het warme klimaat en op droge grond. Kala is een zeer duurzaam katoen dat geen bestrijdingsmiddelen, kunstmatige bemesting of extra water nodig heeft.

Ramesj, één van de broers aan het weefgetouw (een ouderwetse zogeheten 'pitloom')

Lees meer
Lees minder

Lichtbruine wollen sjaal, zijde motief

Sjaal, lichtbruin met wit van merinowol, en zijde. Een royal..
€109,50
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »