Via India

Voor de collectie van het eigen Via India label werken we samen met een kleinschalig fashionbedrijf in India: Akira Ming. De samenwerking is gebaseerd op volledige transparantie: de toeleveranciers zijn bekend en we weten precies wie er bij het bedrijf werken en ook dat ze een normaal salaris verdienen.

Fashiontrends door de eeuwen heen

De ontwerpen van de Via India collectie zijn een tijdloze mix van fashion trends in Oost en West. En als we trends schrijven, bedoelen we niet alleen de laatste trends, maar vooral ook trends door de eeuwen heen. We hebben niets met fast fashion trends, maar alles met duurzame trends. Oude ambachten vertalen in nieuwe ontwerpen, daar gaat het om. Denk aan gebruik van oorspronkelijke katoensoorten met nieuwe handweeftechnieken; het maken van traditionele blockprints maar dan met frisse designs, of oude borduurmotieven in een moderne versie gieten.

Diervriendelijke zijde

Onze makers bij Akira Ming werken met diervriendelijke zijde die geproduceerd wordt in Hyderabad, Zuid-India. Hoe deze zijde gemaakt wordt, kun je lezen én zien in Het verhaal over Ahimsa zijde.

Biologisch Indiaas katoen

Het katoen van de Via India collectie is afkomstig van het bedrijf Malkha. Een onderneming die uitsluitend werkt met lokale katoenboeren die het oorspronkelijke Indiase katoen biologisch verbouwen. Dat wordt met de hand gesponnen en geweven. Op deze manier blijft een eeuwenoud lokaal economisch model in tact blijft. Ambachtelijke textielarbeiders kunnen zo economisch zelfstandig zijn en in hun dorp of aan huis werken. Dit houdt ze uit de fast fashion fabrieken. Ook werkt Malkha uitsluitend met milieuvriendelijke verfstoffen voor hun katoen.

Sociaal programma handblockprint

De diervriendelijke zijden stoffen van Via India worden handmatig bedrukt met blockprint technieken door Tharangini Studios, een familiebedrijf in Bangalore.Tharangini Studio werkt met milieuvriendelijke verfstoffen voor de prints en ze werken samen met getalenteerde kunstenaars met autisme die in speciale wooneenheden in Bangalore wonen.

 

Lees meer
Lees minder

Jasje biokatoen, zijden voering geborduurd

Uniek jasje met handborduursel. Gemaakt van biologisch katoe..
€215,00

Diervriendelijke zijde, wikkeljurk

Een wikkeljurk in zwart-wit van zijde waar rupsen niet voor ..
€149,50

Zijden jas, dier-en milieuvriendelijk

Zijden jas van diervriendelijke zijde met originele handbloc..
€149,00

Diervriendelijke zijde, jurkje met ceintuur

Jurkje met ceintuur van diervriendelijke zijde met prachtige..
€149,50

Diervriendelijke zijde, blouse

Een blouse met strik en lange mouwen, van 100% diervriendeli..
€109,50

Cadeau: zijden geschenkzakje

Cadeau: geschenkzakje van diervriendelijke zijde, handgeweve..
€7,50
We gebruiken cookies om de website te kunnen verbeteren. Is dat ok? Manage cookies