Via India

Voor de collectie van het eigen label Via India werken we samen met een kleinschalig atelier in India: Akira Ming. De samenwerking is gebaseerd op volledige transparantie: de toeleveranciers zijn bekend en we weten precies wie er bij het bedrijf werken en ook dat iedereen een normaal salaris verdient.

Fashiontrends door de eeuwen heen

De ontwerpen van de Via India collectie zijn een tijdloze mix van fashion trends in Oost en West. Niet zozeer de de laatste trends, maar vooral trends door de eeuwen heen. Geen fast fashion trends, maar duurzame trends. Oude ambachten vertalen in nieuwe ontwerpen, daar gaat het om: traditionele blockprint-technieken met eigentijds design of oude borduurtechnieken in een moderne versie.

Diervriendelijke zijde

De diervriendelijke zijde van de collectie komt uite Hyderabad, Zuid-India. Hoe deze zijde gemaakt wordt, kun je lezen én zien in Het verhaal over Ahimsa zijde.

Biologisch Indiaas katoen

Het katoen van de Via India collectie is afkomstig van het bedrijf Malkha. Een onderneming die uitsluitend werkt met lokale katoenboeren die het oorspronkelijke Indiase katoen biologisch verbouwen. Dat wordt met de hand gesponnen en geweven. Op deze manier blijft een eeuwenoud lokaal economisch model in tact. Ambachtelijke textielarbeiders kunnen zo economisch zelfstandig zijn en in hun dorp of aan huis werken. Dit houdt ze uit de fast fashion fabrieken. Ook werkt Malkha uitsluitend met milieuvriendelijke verfstoffen voor hun katoen.

Sociaal programma handblockprint

De diervriendelijke zijden stoffen van Via India worden handmatig bedrukt met blockprint technieken door Tharangini Studios, een familiebedrijf in Bangalore.Tharangini Studio werkt met milieuvriendelijke verfstoffen voor de prints en ze werken samen met getalenteerde kunstenaars met autisme die in speciale wooneenheden in Bangalore wonen.

Lees meer
Lees minder

Zijden tuniek met ceintuur

Tuniek, jurk met ceintuur van ivoorwitte, glanzende diervrie..
€149,50

Zwart geborduurd jasje

Uniek jasje met handborduursel. Gemaakt van biologisch katoe..
€275,00

Zijden jas met print en borduursel

Ivoorwitte jas van diervriendelijke zijde met originele hand..
€125,00

Zijden wikkeljurk zwart-wit blokprint

Een wikkeljurk in zwart-wit van zijde waar rupsen niet voor ..
€149,50

Zijden strikblouse blokprint

Een blouse met strik en lange mouwen, van 100% diervriendeli..
€119,00

Wit geborduurd jasje

Uniek wit jasje met zwart handborduursel. Gemaakt van ongebl..
€275,00