Jurken van zijde en katoen

Een collectie designerjurken uit India die je nergens anders in Europa vindt. Alléén bij Via India te verkrijgen. Handgemaakt en van topkwaliteit duurzame stoffen. Alle mensen die eraan gewerkt hebben krijgen normaal betaald. We kennen de designers en de makers: bevlogen mensen die op een duurzame en sociale manier werken.

Lees meer
Lees minder

Knoopjurk geel biologisch katoen

Deze jurk met kokosknoopjes is van dunne katoen is geverfd met blad van de Neem boom. Een prachtige, zachte gele kleur van een boomblad dat binnen de Indiase Ayurveda geneeskunde gebruikt wordt.
€106,50

Geweven jurk katoen

Stijlvolle jurk die ook als jas gedragen kan worden. Prachtig handgeweven met verschillende diktes katoendraad in bruin, zwart en wit.
€84,50

Mouwloze zomerjurk geel of groen

Dunne zomerjurk van biologisch katoen. Geel of groen. Perfect comfort voor warme zomerdagen. De plantaardige kleurstoffen zijn geschikt voor een gevoelige huid.
€77,95

Zwarte katoenen jurk geplooid

Een exclusieve lange jurk die met de hand geplooid en gestikt is. De opvallende grijze stip doorbreekt het zwart. Dunne katoen, een tikje doorschijnend. Voor een ravissante verschijning.
€87,75

Tuniek Khadi Kasjmier katoen

Tuniek van zeer zachte katoen, gevoelsmatig vergelijkbaar met kasjmier wol. Ivoorwit, handgesponnen en handgeweven in Kashmir. De speelse plooi op de rug wordt vastgebonden met kwastjes.
€75,00

Katoenen jurk rood geplooid

Deze jurk kun je ook als tuniek dragen over een broek. Heel fijn geweven katoen met de hand geplooid en gestikt. Afhankelijk van de lichtval krijgt de jurk een diepe rood-zwarte zweem of licht hij juist helderrood op.
€74,50

Zwarte jurk katoen cirkelrok, ikat

Een jurk met grote klasse. Stijlvol zwart, dicht geweven katoen met met ingeweven witte blokjes (ikat). De cirkelrok draait 360 graden met je mee!
€69,00

Zwarte jurk wilde zijde

Lange comfortabele zwarte jurk van wilde zijde. De ruimvallend jurk zit royaal in de stof maar is vederlicht. De zijde heeft een mooie, wat ruwe structuur maar voelt zeer zacht aan. Origineel design met grote opnaaizakken.
€195,00

Lange katoenen jurk zwart met ikatmotief

Deze lange katoenen jurk kun je hooggesloten dragen of met wat knoopjes open. Het ikat motief is met tie & dye techniek verkregen. Handgeweven, fair en duurzaam.
€79,50

Lange biokatoenen zomerjurk

Lange, dunne zomerjurk van biologisch katoen. Geel of zalmroze. Perfect comfort voor warme zomerdagen. De plantaardige kleurstoffen zijn geschikt voor een gevoelige huid. Fair made.
€95,50

Rood zomerjurkje biologisch katoen

Dit biokatoenen zomerjurkje is verderlicht, van een prachtige naturel kleur rood. De gebruikte kleurstof is puur plantaardig. Je trekt 't jurkje over je hoofd en klaar ben je. Laat de zomer maar komen!
€55,00
OUTLET

Lange katoenen jurk, zwart met ikat motief

Deze lange katoenen jurk kun je hooggesloten dragen of met wat knoopjes open. Het motief is met tie & dye techniek verkregen (ikat). Handgeweven, fair en duurzaam.
€19,90

Blauw mouwloos jurkje met printmotief

Dit katoenen zomerjurkje heeft op één helft in de lengte een prachtig printmotief in groen en blauw. De andere helft is diepblauw. Het motief is met hand blockprint opgebracht. De kleur is natuurlijk indigo.
€59,50

Gestreepte katoenen jurk ivoorwit

Deze lange katoenen jurk kun je hooggesloten dragen of met wat knoopjes open. De blauwe streepjes zijn van natuurlijk indigo . Handgeweven, fair en duurzaam.
€79,50
Sale-20%

Grijs katoenen jurkje

Dit jurkje is van prachtige katoen met een wit motief dat volgens een oude techniek verkregen is: ikat. Een gevoerd , soepel jurkje met lange naden voor een fraaie belijning.
€124,50 €99,50

Katoenen tuniek indigo blauw of zwarte ikat

Een soepele, dunne tuniek. Losgeknoopt ook draagbaar als vest voor over een broek of of jurk. Verkrijgbaar in indigo met blockprint of zwart met ikat inslag.
€56,50

Diervriendelijke zijde, wikkeljurk

Een wikkeljurk in zwart-wit van zijde waar rupsen niet voor gedood worden. 100% diervriendeijk. Handblockprint motief van eco-vriendelijke kleurstoffen.
€149,50

Diervriendelijke zijde, jurkje met ceintuur

Jurkje met ceintuur van diervriendelijke zijde met prachtige handblockprint van milieuvriendelijke kleurstof.
€149,50

Blauwe tuniek blockprint

Comfortabele, soepele blauwe tuniek met wit bloemmotief en subtiel gerand kraagje. Je neemt 'm makkelijk mee op vakantie of naar het strand. Geen ritsen of knopen, zo over je hoofd aantrekken en je bent klaar!
€62,00

Blauw zomervest met gouddraad

Lang zomervest van dunne katoen in lichtblauw met goud, donkerblauw met goud of donkerblauw met ingeweven motief. Een vest dat elke outfit extra glans geeft.
€125,00

Tuniek blauw of zwart, biokatoen

Comfortabele tuniek, handgeweven van biologisch katoen met pure indigo of milieuvriendelijk zwart. Ruimvallend met opnaaizak.
€95,50

Jurk katoen blauwe streep

Dit zomerjurkje is van heerlijke dunne katoen. Handgemaakt met de blockprint techniek. Je draagt 't bij elke denkbare gelegenheid, op het strand of bij een werkbespreking. Een schoonheid in z'n eenvoud.
€75,00

Zwarte jurk met goud en zilver

Zwarte jurk, volstrekt uniek. Zeer fijn handgeweven katoen, ingeweven bollen-motief van goud-en zilverdraad. Afgebiesd met zijde in goud, zilver en brons.
€195,00

Lange jurk, biologisch katoen mouwloos

Prachtige lange jurk in zwart-wit van puur biologisch Aziatisch katoen, handgeweven en handgemaakt. Stijlvol ontwerp van een unieke feestjurk.
€195,00
We gebruiken cookies om de website te kunnen verbeteren. Is dat ok? Manage cookies