Onze partners

Via India werkt samen met verschillende designers, organisaties en individuele ambachtsmensen. We kennen ze stuk voor stuk. We weten hoe ze werken en met welke materialen.

Designermerken

  • Via India (designer: Divya Aluhwalia), Gurgaon. Divya Aluhwalia heeft haar eigen label Akira Ming. Zij ontwerpt ook de collectie van Via India. De specialiteit is diervriendelijke zijde waarop handmatig prints zijn aangebracht van milieuvriendelijke, plantaardige kleurstoffen. In het kleinschalige atelier werken fantastische vakmensen.
  • Akaaro (designer: Gaurav Gupta), New Delhi. Bij Akaaro wordt veel geëxperimenteerd met weeftechnieken en bijzondere, natuurlijke stoffen. Getalenteerde wevers uit heel India werken voor Akaaro. In het kleinschalige atelier in Delhi worden samples en de kleding gemaakt.
  • Padmaja (designer: Padmaja Krishnan), Mumbai. Padmaja is een klein label van topdesign. Padmaja werkt intensief samen met het weverscollectief Women Weave. Voor haar collecties gebruikt ze handgesponnen en handgeweven inheems katoen en plantaardige verfstoffen.
  • Amba (designer: Hema Shroff-Patel), Mumbai. Amba is een klein label van luxe, zeer fijngeweven sjaals. Ook Hema werkt samen met het weverscollectief Women Weave. Amba is een sociale onderneming die zo'n 80 procent van de inkomsten weer investeert in de weversgemeenschap.
  • Upasana (designer: Uma Prajapati), Auroville. Iedere werknemer bij Upasana heeft een stem in de bedrijfsvoering. Bij Upasana wordt gewerkt met plantaardige verfstoffen en met diverse projecten worden lokale katoenboeren en wevers financieel-economisch ondersteund.

 

Individuele makers

Adil en Zakiya Khatri en Ali Mohammad Khatri (makers van de tie & dye sjaals met bandhani- en shibori-technieken); Samjhi en Rajesh (wevers van de bhudjodi-sjaals).

Organisaties

  • Avani, Tripuradevi. Opgezet door het echtpaar Rashmi en Rasjnees is Avani in 25 jaar uitgegroeid tot een organisatie en gemeenschap die vrijwel volledig zelfvoorzienend is, compleet met eigen energieopwekking uit dennennaalden, een plantaardig waterzuiveringssysteem en zonne-energie. In het complex met verschillende gebouwen wordt plantaardige verf gemaakt uit zelf verbouwde planten. Het spinnen en weven van lokale wol en katoen gebeurt door vrouwen in kleine bergdorpen.
  • KGU, Mukteshwar. Deze NGO zorgt voor werkgelegenheid onder lokale boeren en wevers. Daarnaast faciliteren ze een grote groep vrouwen die kleding breien en zo economisch zelfstandigheid verwerven.
We gebruiken cookies om de website te kunnen verbeteren. Is dat ok? Manage cookies